DENİZLİ Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tabiat anıtı olarak tescil ettiği, geçen mayıs ayında heyelanla yıkılan Güney Şelalesi, suyunun yönü değiştirilerek yeniden eski görünümüne kavuştu.
Denizli merkezine 70, ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki doğa harikası Güney Şelalesi, 14 Mayıs 2013'te meydana gelen heyelanda yıkılmıştı. Denizli, Aydın ve Manisa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından şelalenin yönü değiştirilerek yeniden su verildi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, çalışmaları yerinde incelemek üzere Güney Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ve DSİ 212'nci Şube Müdürü Muhittin Püskül ile birlikte Güney ilçesine gitti.
HİZMETE AÇILACAK
Alanda incelemeler yapan Vali Demir, bölgeye yapılacak her düzenlemenin doğaya uygun tasarlanması için talimat verdi. Geçtiğimiz yıl yaşanan doğa olayı ile Güney Şelalesi’nin zarar gördüğünü hatırlatan Demir, “Kurumlarımızla yapılan koordineli çalışmalar sonucu bu doğa harikası şelalemizi tekrar kazandık. Şuan yapılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte şelalemizi bu turizm sezonunda halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi. Vali Demir, bölgenin şelale, piknik alanı ve baraj manzarası ile Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir görüntüye sahip olduğunu vurguladı.
Güney Şelalesi'ndeki piknik alanına bin 300 metrekare ve yürüme yoluna bin 700 metrekare kayrak taşı döşeniyor. Şelaleyi aydınlatan iki projektör ve gece aydınlatma sistemleriyle bölgeye uygun ahşap restoran ve kafeterya yapılacak.

FI(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)