ZONGULDAK’ta, oturan 10 Kore gazisinin torunlarına Güney Kore tarafından sağlanan eğitim bursu düzenlenen törenle verildi.

Orduevi’ndeki törene Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Kore gazileri ve aileleri katıldı. Saygı duruşunun bulunulmasıyla başlayan tören İstiklal Marşı ve Güney Kore Marşı’nın okunulmasıyla devam etti.

Kurmay Albay Jooseong Han, Türkiye ve Güney Kore’nin coğrafi olarak uzak olmasına rağmen dünya barışının koruyucuları olarak geleneksel kardeşlik ve işbirliğini sürdürmektedir. İlerleyen zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkilerin askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda daha da gelişeceğine ve güçleneceğine inancım sonsuzdur. Ben ve Kore halkı, Kore’nin zor zamanlarında yardım ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türk milleti ve Türk ordusunu sonsuza kadar hatırlayacaktır” dedi.

Daha sonra Kore tarafından 10 gazi torununa sağlanan eğitim bursu Albay Jooseong Han tarafından hak sahiplerine verildi. Albay Jooseong Han, Kore gazilerinin ellerini öperek teşekkür etti.

DS(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)