Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK'te oturan 5 Kore gazisinin torunlarına Güney Kore tarafından sağlanan öğrenim bursu törenle verildi.
Karabük Polis Evi'ndeki törene Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Hasan Bal, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan, Kore gazileri ve aileleri katıldı.
Kurmay Albay Jooseong Han, Kore gazilerini gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.  Han, "Ben ve Kore halkı kahraman Kore gazilerimizin Kore'de nasıl savaştığını iyi biliyoruz. Biz bunu hiç unutmadık ve sonsuza kadar hiç unutmayacağız. Bunun için de faaliyetler yapıyoruz ama bunlar yetmez. Gazilerimizin çocuklarına ve torunlarına nasıl bir destek vereceğimizi her zaman düşünüyoruz. Bugün kahraman Kore gazilerimizle ve aileleriyle bir arada bulunmaktan ben çok mutluyum. Güçlü Türkiye ordusu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesini ve gelişmesini diliyorum" dedi.
Güney Kore tarafından 5 gazi torununa sağlanan eğitim bursu Albay Jooseong Han tarafından hak sahiplerine verildi. Albay Jooseong Han, Kore gazilerinin ellerini öperek teşekkür etti.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)