Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () -ÇANAKKALE Valiliği'nin, şehrin iş ve turizm potansiyelini artırabilmek için davet ettiği Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu ve beraberindeki heyet, Bayramiç İlçesi'ndeki bir süt işleme tesisinde incelemelerde bulunup, Ayvacık İlçesi'ndeki Asos Antik Kenti'ni gezdi.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu, beraberinde Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. De YoungKwon ve Kore'nin tüm dünyadan mal ithalatını düzenleyen KOIMA kuruluşunun Türkiye Temsilcisi SangJin Kim ile ilk olarak Bayramiç İlçesi'ndeki süt işleme tesisini gezip, incelemelerde buldu. Fabrikanın faaliyetleri hakkında bilgi alan Güney Kore heyeti, burada üretilen Ezine peynirinin tadına baktı. Büyükelçi Lee Sangkyu, Ezine peynirinin tadına hayran kaldığını söyledi.

Daha sonra büyükelçi Sangkyu, Ayvacık İlçesi'ne hareket etti. Burada Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan tarafından karşılanan Büyükelçi Sangkyu ve beraberindekiler, Assos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Apollon Tapınağı'nda uzun süre kalıp, buradaki yetkililerden bilgi alan Güney Kore heyetine ziyaretin sonunda Kaymakam Özkan, Assos Kır Bahçesi'nde Türk kahvesi ikram etti.

Büyükelçi Lee Sangkyu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Ankara'nın yoğun tempodaki havasından biraz olsun kurtulduk. Burada eşsiz bir doğada gezip, dinlenme fırsatı bulduk. Assos Antik Kenti"ne hayranh kaldık" dedi.

FD (AÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)