Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()-GÜNEY Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Afrikalı Büyükelçi Vali Düzgün’e, Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı Nelson Mandela'nın hayat hikayesini anlatan kitap hediye etti.
Vali Orhan Düzgün, ziyaretine gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo’yu kapıda karşıladı. Daha sonra makamda gerçekleşen ziyarette kent hakkında bilgi veren Vali Düzgün, Kayseri’nin 6 bin yıllık geçmişe sahip ve zengin bir kültürü barındıran şehir olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de gelişmesini istediklerini belirten Düzgün, “Kayseri’de 1000’in üzerinde fabrika var. Ana üretim alanları mobilya, ısı yalıtım ve elektrikli ev aletleri. Umarım önümüzdeki dönem hem ekonomik hem de kültür ve turizm konularındaki önemli ilişkiler iki ülke arasında artarak devam eder ve Kayseri’de de ve alanda iş adamlarımızla faydalı görüşmeler yaparsınız” dedi. Daha sonra konuşan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo da Kayseri’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Ticaret ve Sanayi Odaları ile görüşmelerde bulunacaklarını, iki ülke ilişkilerini somut anlamda da geliştirmek istediklerini kaydeden Büyükelçi, insandan insana iletişime önem verdiklerini ifade etti. Büyükelçi Khumalo, Kayseri’nin zengin bir tarihe sahip olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle özellikle turizm alanında da işbirliğini geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Ziyarette Vali Orhan Düzgün, Büyükelçiye Kayseri’nin tarihi saat kulesinin maketini hediye ederken, Khumalo da Vali Düzgün’e Güney Afrika'nın ilk siyah devlet başkanı Nelson Mandela'nın hayat hikayesini anlatan kitap hediye etti.

CZ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)