BURSA'da erkek kuaförü Murat Tunalı, gündüz müşterilerine hizmet verirken akşamları profesyonel olarak kafes dövüşçülüğü yapıyor.
Tunalı, Türkiye'de yeni olmasına rağmen 'Kafes dövüşü', dünyada 'Karma dövüş sanatı' olarak nitelendirilen MMA (Mixed martial arts), çelik telli kafesler içinde, binlerce yıl öncesinin gladyatörlerini andıran sporu laptığını söyledi.
Henüz 5 yaşında tekvando sporuna başlatılan, ardından kick boksa merak duyan Tunalı, birçok il ve bölge birincilikleri kazandı. Daha sonra MMA dövüş sanatıyla uğraşmaya başlayan Murat Tunalı bu dövüş sanatını Türkiye'de yaygınlaştırmak ve geleceğin ustalarını yetiştirmek için kollarını sıvadı.
"VAN DAMME FİLMLERİNDEN ETKİLENDİM"
Kick boksa aksiyon filmlerinin ünlü aktörü Jean Claude Van Damme'ın filmlerini izleyerek başladığını anlatan Tunalı, şöyle konuştu:
"Aslında duygusal bir adamım. Karşımdaki insanı incitmeyi dahi sevmem. Ama lise yıllarında televizyonda izlediğim Jean Claude Van Damme filmlerinden çok etkilendim ve bu sporda ilerlemeye karar verdim. Bir çok il ve bölge dereceleri kazandım. Daha sonra karma dövüş sanatı denen MMA ile kendini geliştirmeye karar verdim. Önümüzdeki dönemde de bu dövüş sanatına meraklı kişiler için eğitimlere başlayacağım. 6 yaşındaki oğlum Kayra'yı da eğitiyorum." 
"MMA HAYATIM OLDU"
Mesleğinin kendisini bu spora yapmayı engel olmadığını da belirten Murat Tunalı, "Hiçbir zorluğu yok. Kuaförlüğüm bana dövüş sporuyla ilgilenmeme engel olmadı. Sonuçta kuaförlük mesleğim MMA ise benim hayatım oldu" diye konuştu.
Günlük yaşamında hiç kavga etmediğini, yumruk ve tekmelerin sadece ringde atılması gerektiğini ifade eden Tunalı, "Bugüne dek kavga etmedim. Yumruklar sadece rigde atılır. Bir sıkıntım varsa da konuşarak çözmeye çalışırım" dedi.