İZMİR, () - MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof.Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, İzmir’deki Gediz Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı'nda eğitim görüyor. Prof.Dr. Koyuncu, "Gençlerimize örnek olmak istedim. Eğitim yaşam boyu sürmeli" dedi.
Gediz Üniversitesi’nin sıra dışı öğrencilerinden biri de Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu. Kadın hastalıkları alanında yaptığı çalışmalarla bilinen, Türk Jinekoloji Derneği’nin uzun yıllardır yöneticiliğini yapan Prof.Dr. Koyuncu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Akademisyenlikte çeyrek asrı geride bırakan, hocaların hocası Koyuncu, 60 yaşında tekrar öğrenci oldu. Gediz Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Yüksek Lisans Programı’nda eğitim görüyor. Girdiği zorlu ameliyatlara, yorucu mesaisine rağmen akşamları öğrenci sırasına oturuyor; Gedizli akademisyenler anlatıyor, o harıl harıl not tutuyor.
Bugüne kadar birçok doktor ve akademisyen yetiştiren, her gün çok sayıda kişiye şifa dağıtan Prof.Dr. Faik Mümtaz Koyuncu, topluma, özellikle de gençlere örnek olmak istediğini söyledi. Gündüz ders verip akşamları ders alan, bir güne hem hocalığı hem de öğrenciliği sığdıran Prof.Dr. Koyuncu, eğitimin yaşam boyu sürmesi gerektiğine inandığını dile getirerek şunları söyledi:
"Hızla akıp giden hayat, birçok yeniliği karşımıza getiriyor, bildiklerimiz eskiyor. Bu değişime ayak uydurabilmek için kendimizi sürekli yenilememiz, gelişmeye hep açık olmamız gerekiyor. Bu yüzden başta öğrencilerim olmak üzere herkese ömürleri boyunca bilginin peşinden koşmalarını, asla yerinde durmamalarını öğütlüyorum. Ben de öyle yapıyorum. Hem kendimi yenilemek hem de topluma mesaj vermek için tekrar öğrenciliğe döndüm. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi her geçen gün daha çok anlıyorum. Sürekli yeni şeyler öğreniyorum, öğrendikçe mutlu oluyorum. Öğrencilik kadar keyiflisi yok, herkese hep öğrenci kalmalarını tavsiye ediyorum."

(AÖ/İD) (FOTOĞRAF)