Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın, kendisini için "Bakanlık gitti, yeni mi aklına geldi bunları söylemen" diye eleştirdiği Ertuğrul Günay yaptığı açıklamada, “Hayatım boyunca ve bakanlık görevimi sürdürdüğüm sırada hiçbir haksız olay karşısında susmadım. Başımı kuma ya da bir havuza da gömmedim” dedi.
Binali Yıldırım dün akşam katıldığı bir televizyon programında Mehmet Barlas’ın sorularını yanıtlarken yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından AK Prati’den istifa eden bağımsız İzmir Milletvekili Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ı şu sözlerle eleştirdi:
“Biz bu hükümette görev yapacaksınız, bakanlık yapacaksınız. Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra içinde bulunduğunuz hükümetin yanlışlarını ardı ardına sıralayacaksınız. O zaman kamuoyu buna prim vermiyor. Çok doğru da, etik de bulmuyor. Kardeşim madem burası yanlış yerdi o zaman senin orada ne işin vardı? Niye orada bakan oldu? Bakanlık gitti yeni mi aklına geldi bunları söylemek.”
GÜNAY YANIT VERDİ
AK Parti'den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı ve bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Binalı Yıldırım'ın bu sözlerine yanıt verirken, bakanken de haksızlıklar karşısında susmadığını, başını kuma ya da havuza gömmediğini söyledi. Günay, şöyle dedi:
“Üç aydan bu yana Sayın Binali Yıldırım, İzmir'de adaylığını sürdürürken eleştirebileceğim birçok konu olmasına rağmen, kabine arkadaşlığımızın hatırı için bugüne kadar kendisiyle ilgili bir tek cümle söylemedim. Ancak dün bir televizyon kanalında yaptığı gerçek dışı açıklamaları ve saygısız tutumu görmezden gelmem mümkün değil. Doğrusu şimdi itiraz ettiğim konulara bakanken itiraz ettiğimi söylememesini kendisine hiç yakıştıramadım. Tabi benim görev yaptığım tarihte bu yolsuzluk tartışmaları ve bilgileri yoktu. Bu tür konular gündeme gelseydi orada da ne yapacağımı herkes tahmin edebilir. Hayatım boyunca bakanlık görevimi sürdürdüğüm sırada hiçbir haksız olay karşısında susmadım. Başımı kuma ya da bir havuza da gömmedim. Bu konuların ayrıntısı öğrenmek isteyenler olursa önümüzdeki günlerde İzmir’e geldiğimde her türlü soruyu yanıtlamaya hazır olacağım.”

ED(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)