Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Bu son yerel yönetim düzenlemesinde Büyükşehir Yasası'nda yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Bu yasa tekrar yakın bir gelecekte gözden geçirilecektir" dedi.
Antalya'nın Manavgat İlçesi Side Beldesi'nde, restorasyonu tamamlanan Tyche Tapınağı ile Side Antik Kenti içerisindeki Kent Müzesi, sağlık ocağı ve tenis kortları düzenlenen törenle açıldı. Apollon Tapınağı'ndaki törene, eski Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Side Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Günay, Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi:
"Bu son yerel yönetim düzenlemesinde bu Büyükşehir Yasası'nda yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Şimdi bir yeri ilçe yapıp yapmamak Ankara'nın karardır. Bir yörenin belediye olup olmayacağı ise Ankara'nın değil o yörede yaşayan halkın vermesi gereken bir karar olmalıdır. Bu yasanın tekrar yakın bir gelecekte gözden geçirileceğini düşünüyorum. Böyle bir ihtiyaç var."
Konuşmaların ardından tesislerin açılışı yapıldı.

KA(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)