GÜMÜŞHANE’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'inci yıldönümü törenlerle kutlandı.
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Önder ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın valilik önünde Atatürk anıtına çelenk koyması ile başlayan törenler Zafer Meydanı'nda devam etti. Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, öğrenciler ve vatandaşlarında katıldığı törenlerde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Gaziler, Vali Mayda'ya Türk Bayrağı, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Önder’e kurtarılmış vatan toprağı ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’ya da kentin anahtarını sundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, “Başta ulu önder Atatürk’ün aziz hatırası olmak üzere kurtuluşumuzun mimarı şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, saygı ile anıyorum. Bizler bugün, şehitlerimizin eşsiz fedakarlığı sayesinde Müslüman Türk olarak yaşıyoruz. Bunun kadrini bilmek mecburiyetindeyiz. Ruhları şad olsun" dedi.
Daha sonra Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, 10 Kasım 2012 tarihinde Siirt ili Pervari ilçesinde operasyona giderken düşen helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi adına Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı babası Orhan Tüfekçi'ye verdi. Kurtuluş günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye ve madalyalar verilmesinin ardından tören halk oyunları ve mehter ekibinin gösterileri ile son buldu.