GÜMÜŞHANE Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Canlı, Koza Altın İşletmeleri’nin, Mastra Altın Madeni tesislerindeki faaliyetlerini Şubat ayı sonunda durduracağını açıklamasıyla ilgili olarak, “Tesisin, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bir takım bürokratik engellemelerden dolayı kapatılma noktasına gelmesi halkımızı çok üzer” dedi. Canlı, hükümete, milletvekillerine ve bürokratlara seslenerek, yaklaşık 500 işçinin çalıştığı tesiste insanların işsiz kalmasına neden olmamalarını istedi.
Madenciliğin kent için önemli olduğunu, 3 firmanın Gümüşhane'de maden işlettiğini hatırlatan Başkan Canlı, her birinde yaklaşık 500 işçi çalışan şirketlerin kentte istihdama büyük katkı sağladığını vurguladı. Teşvik verilerek bölgesel yatırımların artırılması düşüncesinin yürürlükte olduğu bir dönemde Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Mastra Altın Madeni tesisinin, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bir takım bürokratik engellemelerden dolayı kapatılma noktasına gelmesinin kendilerini çok üzdüğüne işaret eden Başkan Mustafa Canlı, tesisin mutlaka açık tutulması gerektiğini kaydetti.
LÜTFEN İNSANLARIMIZIN İŞSİZ KALMASINA SEBEP OLMAYIN
Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı, “Hükümet yetkililerine, milletvekillerimize ve bürokratlara seslenmek istiyorum; lütfen insanların işsiz kalmasına sebep olmayın. Bu tesislerin çevreyi olumsuz yönde etkileyen tehlikeleri varsa bunların bir an önce ortaya konularak tedbirlerin alınması ve işletme tarafından yerine getirilmesi çok önemlidir. ÇED raporunda eğer bir eksiklik varsa Koza Altın İşletmeleri tarafından gereği hızlı bir şekilde yerine getirilmelidir. Eğer eksiklik yoksa, küçük ve giderilebilir sebeplerle işletme faaliyeti durduruluyorsa ve son dönemde yaşanan birtakım olayların yansıması ise kentimiz, bölgemiz ve insanımız için büyük kayıp olur “dedi. Tesisin üretimini sürdürmesi için Koza Altın İşletmeleri A.Ş. yetkililerinden de verdikleri kararı gözden geçirmelerini isteyen Başkan Canlı, madenin kent için önemine işaret ederek herkesi duyarlı olmaya çağırdı.