Arzu KAYA/İSTANBUL, () HASAN Ferit Gedik'in ölümü çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Gülsuyu olaylarına ilişkin davanın ilk duruşmasında yaşanan olaylar nedeniyle adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı. Yarın görülecek davanın 2. celsesi için adliye bahçesine demir barikatlar yerleştirildi.

Maltepe Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin görülecek dava öncesinde adliyede geniş güvenlik önlemleri alındı.

DAVA ÖNCESİ ADLİYE BAHÇESİNDE ÖNLEM
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek görülecek davanın 2. celsesi için dün akşam itibariyle kamyonlarla demir bariyerler getirilip adliye bahçesine kurulmaya başlandı. Bugün itibariyle bariyerleme işlemlerinin tamamlandığı adliye bahçesinde çevik kuvvet araçları da dava öncesi hazır olarak bekletiliyor.

OLAYLAR DURUŞMAYI İPTAL ETTİRMİŞTİ
Davanın 14 Ağustos tarihinde görülen ilk celsesinde duruşmanın görüleceği B blok -3. katında yoğun güvenlik önlemleri alınmış, taraflar arasında yaşanan olaylar neticesinde mahkeme heyeti duruşmayı iptal etmişti. 'Güvenlik sağlanamadı' gerekçesiyle duruşmayı iptal eden heyet, duruşmanın 4 Eylül 2014 günü saat 10.00'da görülmesine karar vermişti. Öte yandan ilk celse yaşanan olayların ardından gece 02.00 saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na pompalı tüfeklerle saldırı düzenlenmiş saldırı sonucu bir güvenlik görevlisi bacağından yaralanmıştı.

311 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI
311 sayfalık iddianamede "Kasten yaralama", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "Nitelikli yağma", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Nitelikli yağma" gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.

(FOTOĞRAF)