ANTALYA'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Rus Ukrayna ve Türk Kültür Dostluk Şenliği başladı. Şenliğe katılan 'Umut' adlı gencin koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı, Rus kadınlardan yoğun ilgi gördü.
Rusya Dostluk ve Kültür Derneği, Ukrayna Ailesi Derneği, Büyükşehir Belediyesi ve Deepo Outlet Alışveriş Merkezi katkılarıyla düzenlenen şenliğin açılışına Antalya Vali Yardımcı Recep Yüksel, Deepo AVM Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, Rusya'nın Antalya Konsolosu Yardımcısı Alexsanda Rumkof, Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Viktorya Parlak ve Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina ile çok sayıda Rus ve Ukraynalı vatandaşlar da katıldı.
KABADAYI'YA YOĞUN İLGİ
Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında tüm vücudu felç olan, bilincini yitiren, gerçek kimliği hala bilinmeyen ama Rus olabileceği düşünülen 'Umut' adlı gencin koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı da şenlikte onur konuğu olarak yer aldı. Kabadayı, protokolde kendine ayrılan koltukta oturdu, Rus ve Ukraynalı kadınlarla sohbet etti. Rus kadınlar, Kabadayı'ya minnettarlıklarını sarılarak ve iltifatlar yağdırarak gösterdi. Rus ve Ukraynalı kadınların tebrikleriyle şaşkına dönen Kabadayı, kendisine gösterilen sevgi seline teşekkür edip sarılarak karşılık verdi.
AÇILIŞ PASTASI KESTİLER
30 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek festival çeşitli yarışmalar, organizasyonlar ve etkinliklerle geçecek. Şenliğin açılışını yapanlar, açılış pastasını da davetlilerle birlikte kesti. Antalya'da yaşayan Rus ve Ukraynalıların büyük ilgi gösterdiği şenlik açılışı Antalya Büyükşehir Beledilesi Bando Takımı'nın konseriyle devam etti.
RUS GELİNLER YUFKA AÇACAK
Şenlik boyunca Özel Milletlerarası Moskova Okulu ve Bahçeşehir Koleji etkinlikleri, Türk el sanatları workshop ve sergi etkinlikleri yapılacak. Çini, Ebru gibi el sanatlarının tanıtımının da yapılacağı şenlikte 4 Aralık günü Rus gelinlerin katılacağı 'Yufka' açma yarışması olacak. Etkinlik 5 Aralık günü Kalinka ve Türk Dansları gösterisi ile son bulacak.