Hasan BOZBEY/GEMLİK (Bursa), ()- GÜLBEN Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği tarafından Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yaptırılan anaokulu törenle açıldı. Törende konuşan Gülben Ergen, maden faciasının meydana geldiği Manisa’nın Soma İlçesi’nde de anaokulu açacaklarını söyledi.
Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Gemlik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayırsever Nafiz Ersin ailesinin katkılarıyla yapılan Gemlik Çocuklar Gülsün Diye Nafiz Ersin Anaokulu düzenlenen törenle hizmete girdi. Lale Kemal Kılıç İlkokulu bahçesinde yapılan ana okul açılışına Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Bilici, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen ve Yönetim Kurulu üyeleri ile merhum Nafiz Ersin’in eşi ve üç kızı ile yakınları katıldı.
500 metrekare alan üzerinde 180 metrekarelik kapalı alana yapılan iki sınıf, iki toplantı salonlu, oyun gruplu ve çocuk bahçeli şirin anaokulunda 100 öğrencinin okul öncesi eğitimi alacağı bildirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış, anaokulu öğrencilerinin Gülben Ergen şarkıları eşliğinde yaptığı mini gösteri ile renklendi. Merhum Nafiz Ersin’in kızı Güniz Çakar, babasının Bursa ve Gemlik aşığı olduğunu belirterek, ismini böylesine değerli bir okulda yaşatacak olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve Gülben Ergen’e de teşekkür eden Güniz Çakar, Gemlik’e hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.
İl Milli Eğıitim Müdürü Mustafa Bilici de Gemlik’te cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından hizmete açılan Roda Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışına da atıfta bulunarak, "Gemlik iki günde iki eğitim bayramı birden yaşadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen’de, 21’inci anaokulunu Gemlik’e açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, 22’nci okulu da Soma’da açacakları sözünü verdi. Ersin ailesine yönelik olarak da "Sizler Aydınlık Türkiye’nin aydınlık ailesisiniz. Sizlere ve arsa temininde büyük yardımları olan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, gülen çocukların mutsuz olmadıklarını anlatarak, artık çocukların böylesi anlamlı projelerle hep güleceğine inandığını kaydetti.
Plaket töreninin ardından okul açılışı konfetiler eşliğinde yapıldı.

HB(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)