BURSA’nın merkez Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 90'ıncı yıldönümü için bugün İhsaniye Meydanı’nda 5 bin 990 kişi ile Atatürk portresi oluşturuldu. Noter huzurunda gerçekleştirilen portre çalışmasının, Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için başvuruda bulunulacak.
Cumhuriyetin 90'ıncı yaşını 'Duruyoruz, yürüyoruz, şarkılar söylüyoruz' sloganıyla kutlayan Nilüfer Belediyesi, 5 bin 990 kişi ile Atatürk'ün portresini oluşturdu. Hazırlıkları iki ay önce başlayan Canlı Atatürk Portresi için bu sabah erken saatlerden itibaren, portrenin gerçekleştirileceği İhsaniye Meydanı'na, 7'den 70'e her yaş grubundan insanlar geldi. Görevliler kayıt sırasında katılımcıların sayılarında karışıklık olmaması için el bileklerine 'Duruyoruz' yazılı damga vurdu. Daha önce kimin nerede duracağı tespit edilen alanda Canlı Atatürk Portresi oluşturulurken, helikopterle havadan fotoğraf ve kamera görüntüleri alındı. Seyyar tuvaletlerin oluşturduğu alanda, saat 12.00'de başlayan portre çalışmasında görev alan katılımcılara binlerce şişe su, börek ve ayran ikram edildi. Toplam 5 bin 990 kişinin katıldığı portrenin oluşması sırasında, ellerinde bastonlar ile gelen yaşlı kadınlar izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.
Modacı Barboros Şansal ile Prof. Dr. Üstün Dökmen'in hazır bulunduğu projenin gerçekleşmesi aşamasında, katılımcılar andımızı okurken, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı attı.
DÜNYAYA VERİLEN MESAJ
Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey, cumhuriyetin özgürlük ve demokrasi olduğunu söyledi. Cumhuriyet Bayramı'nın, halkın bayramı oluduğunu belirten Bozbey, Cumhuriyernin 90'ncı yıl dönümünde, canlı Atatürk Posteri'nin oluşturmasının çok önemli bir mesaj olduğunu kaydetti. Bu projede 5 bin 990 kişinin yer aldığını, fakat meydanda 20 bine yakın kişinin görev yapıp izleyici olarak  bulunduğunu açıklayan Bozbey, "Antalya, İzmir ve başka illerden gelen misafirlerimiz var. Bu projemize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Canlı Atatürk Posteri oluşturarak dünyaya verdiğimiz mesaj şudur. 'Bu halk, Ulu Önder Atatürk'ümüzün, fikirlerine, cumhuriyetine sahip çıkıyor, çıkacaktır" diye konuştu.
Yaklaşık 3.5 saat süren portre çalışması Mustafa Kemal Atatürk imzasının tamamlanması ve ellerinde bulunan üzerinde Türk Bayrağı oluşan kartları kalodırması ile sonuçlandı. Bu görüntü, helikopter ile havadan Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün tarafından görüntülendi.
Benzer çalışma, geçen yıl 10 Kasım’da İzmir’de 2 bin 400 kişinin katılımı ile gerçekleşmişti.