Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN, 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekoru için hazırlıklarını tamamlarken, Van'a gelen Guinness Hakemi Şeyda Subası Gemici ise alanda ve kahvaltı paketlerinin hazırlandığı yerlerde incelemelerde bulundu.
Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye saatler kala, hazırlıklar son aşamaya geldi. Atatürk Kültür Parkı'nda yapılacak olan rekor denemesi için çalışmalarda son hızla devam ediyor. Rekorun yapılacağı alana turnikeler, sandalye ve masalar yerleştirilirken kahvaltı paketleri ise gönüller tarafından hazırlanıyor. Kutularda, Van'a özgü otlu peynir, murtuğa, kavut, cacık, beyaz peynir, tahin, pekmez, bal, tereyağı, sucuk, ceviz, domates, helva, zeytin, kaymak, kavurma, reçel ve biber bulunuyor.
Yarın yapılacak rekor denemesi için incelemelerde bulunmak üzere Guinness Hakemi Şeyda Subası Gemici'de Van'a geldi. Alanda ve kahvaltı paketlerinin doldurulduğu kısımlarda inceleme yapan Gemici yarın Van için büyük bir gün olduğunu söyledi. Gemici, "Amerika'nın elinde bulunan rekor denemesini kırma heyecanı tüm Van'ı sarmış durumda. Yarın rekor denemesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulunduk. Yetkililer ile bir araya geldik. Şu an için herşey gayet güzel. Yarın da Amerika'nın elinde bulunan 18 bin 941 kişilik dünyanın en kalabalık kahvaltı rekoruna Van ulaşabilirse bu rekorun yeni sahibi olacak" dedi.

MÇ(FE/RT) (FOTOĞRAFLI)