SİVAS'ta Süleyman Demirel Ortaokulu'nda müzik öğretmenliği yapan 38 yaşındaki Melike Altuğ yakalandığı gribal enfeksiyon sonucu yaşamını yitirdi. Yarıyıl tatili için karne almayı bekleyen öğrenciler bu haberle şoke oldu.
Süleyman Demirel Ortaokulu'nda 9 yıldır müzik öğretmeni olarak görev yapan 1 çocuk annesi Melike Altuğ pazartesi günü gribal enfeksiyona yakalandı. Numune Hastanesi'ne başvuran Altuğ'a burada serum takılıp tedavi uygulandıktan sonra evine gönderildi. Okuldan 1 günlük istirahat izni alan Altuğ'un sağlık durumu çarşamba günü daha da kötüye gidince, yakınları tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlillerde son günlerde görülen H2N3 virüsü saptanan ve durumu ağırlaşan Melike Altuğ yoğun bakım servisinde tedaviye alındı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen dün saat 10.30'da yaşamını yitirdi.
KARNE GÜNÜNDE ACI HABER
Melike Altuğ'un yakalandığı hastalık sonucu yaşamını yitirmesi okulundaki meslektaşları ve öğrencilerini şoke etti. Acı haberi alan öğrenciler büyük üzüntü yaşadı. Altuğ'un öğrencilerine ders verdiği müzik sınıfındaki tahtaya "Seni çok seviyoruz, mekanın cennet olsun Melike öğretmenim. Seni unutmayacağız." yazdıkları görüldü. Öğrenciler, karne sevinci yaşayacakları gün öğretmenlerini kaybetmiş olmaktan dolayı büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdi. Öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadı.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Ani rahatsızlık sonrası yaşamını yitiren müzik öğretmeni Melike Altuğ için bugün cuma namazı sonrasında Ulu Cami'de cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık , Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, mesai arkadaşları, yakınları ve öğrenciler katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Melike Altuğ'un cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualar ile son yolculuğuna uğurlandı.
'DOKTOR BULAMADI BANA İLACI'
Melike Altuğ, Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bir süre önce oluşturulan 'Gönüllü öğretmenler korusunda da yer almıştı. Gönüllü olarak kurulan ve ilk konserini 26 Kasım 2013'te Atatürk Kültür Merkezi'nde veren koroda yer alan Altuğ 'Hastane önünde incir ağacı, doktor bulamadı bana ilacı' adlı solo şarkıyı seslendirmişti.