HEPSİ ADLİYEDE
İzmir merkezli olarak düzenlenen yasa dışı dinleme operasyonu kapsamında gözaltına alınan 32 polis 3 grup halinde İzmir Adliyesi'ne getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen polisler, mahkum girişinden içeri alındı. Güvenlik amaçlı yapılan bu uygulamayla basın mensuplarının görüntü almalarının önüne geçildi. Polisler adliye binasına alındığı sırada dışarıda bulunan aileleri, slogan atarak ve taşıdıkları pankartlarla onlara destek vermeye çalıştı. Polisin de, adliye içinde ve dışında herhangi bir olumsuzluk olmaması için sıkı önlem aldığı gözlendi.
ŞİKAYET İÇİN GELDİ
Halen İstanbul'da teftiş kurulu başkanlığı da yapan birinci sınıf emniyet müdürü Muhittin Yıldırım, avukatı Emrullah Aksakal ile birlikte İzmir Adliyesi'ne geldi. Adliye girişinde açıklama yapan Yıldırım, kendisinin Türk milletine hizmet edip şerefle üniformasını giydiği polislik mesleğini yaptığı sırada gazi olduğunu söyledi. Kendisinin haksız yere başka bir adla dinlendiğini öne süren Muhittin Yıldırım, şöyle dedi:
"Ben terör gazisiyim. Ama beni terör örgütü elemanı gibi başka bir isimle, ama benim telefonumdan dinlemişler. Şimdi benim bir suçum varsa işlemini yaparsın ama bunu yapmıyorlar, beni sürekli dinleyip kusur bulmaya çalışmışlar. Şimdi de, hangi örgütünün üyesiyim, hangi devletin ajanıyım, hangi suç örgütüne çalışmışım merak edip öğrenmek için geldim." 
Yıldırım'ın avukatı Emrullah Aksakal ise, "Müvekkilim 3'er aylık dönemler halinde 2 kez dinlenmiş. Başka isim altında dinlenmiş. Aslında polis olduğu belli yani biri hata söz konusu değil ama bilinçli olarak bir dinleme var. Bir gaziye bunun yapılması, hem de terör örgütü üyesi olarak dinlenmesi büyük saygısızlık" dedi.

FOTOĞRAFLI