ADANA, () - DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Beraat Kandili'nde Adana Sabancı Merkez Camii'nde verdiği vaazda Irak'ın Musul Kenti'nde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Türk Başkonsolosluğu'ndan kaçırılan diplomatlar için "En kısa sürede beraatları için dua edelim" dedi.

Adana Müftülüğü'nün Beraat Kandili nedeniyle Sabancı Merkez Camii'nde gerçekleştirdiği mevlit programı ve Kur-an ziyafetine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, vaazında Irak'ın Musul kentinde IŞİD tarafından kaçırılan Türk Başkonsolosluğu personelinin bırakılmaları için dua edilmesini istedi. Kılınan akşam namazının ardından Sabancı Merkez Camii'ni dolduran binlerce vatandaşa seslenen Prof. Dr. Görmez, Müslümanların bir karıncayı dahi incitemeyeceğini belirterek, "Günümüzde İslam dünyasına bakıldığında Müslümanların bu düşünceden uzak kaldığını savunan Prof. Dr. Görmez, "Müslümanların birbirine karşı ne kadar şefkatsiz, acımasız hale geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Suriye'de, Irak'ta Müslümanlar birbirini katlediyor. Neden? Çünkü, Teberra'yı ve Tevella'yı kaybettik, Allah'a dost olmaktan uzaklaştık. Bu vesileyle Berat Gecesi'nde milletçe dua edeceğiz. Musul'da beraatını bekleyen kardeşlerimize Beraat Gecesi'nde yüce rabbimiz, sıhhat, afiyet içerisinde çocuklarına dönmelerini nasip etsin inşallah. Dualarımız onlarla. Yeryüzünün neresinde olursa olsun zorda ve darda olan gözü yaşlı bir kardeşimiz varsa duamız onunla birlikte olacak" diye konuştu.

Görmez'in vaazının ardından , Beraat Hutbesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ziyafeti ve salavatlarla programa devam edildi. Programa Adana Valisi Mustafa Büyük ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.

FOTOĞRAFLI