MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği 4'üncü sınıf öğrencileri alan dersi kapsamında Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesindeki görme engelli sporcularla Goal Ball maçı yaptı.
Celal Bayar Üniversitesi BESYO Spor Yöneticilği 4'üncü sınıf öğrencileri görme engelli sporcular ile yüksekokul öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla alan dersi kapsamında etkinlik düzenlendi. 'Görme engelliler sporu' olarak bilinen Goal Ball (Gol Topu) etkinliğinde Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesindeki sporcular ile Spor Yöneticiliği 4'üncü sınıf öğrencileri maç yaptı. Her maçın 20 dakika sürdüğü 4 maçta BESYO öğrencileri gözlerine görmelerini engelleyecek bantlar takarak, görme engelli sporcuların kalelerine gol atmaya çalıştı. Gözlerindeki bantlarla kalelerine gol gelmemesi için büyük uğraş gösteren BESYO'lu öğrenciler kimi zaman komik görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.
Organizasyonla yakından ilgilenen BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yavuz Yıldırım, alan derslerindeki bu tür organizasyonların esas amacının öğrencilerin organizasyon becerilerini geliştirmek ve topluma faydalı hizmetler sunulmasını sağlamak olduğunu söyledi. Yrd.Doç.Dr. Yıldırım, şöyle dedi:
"Goal Ball görme engelli sporcuların oynadığı, 6 sporcunun yer aldığı bir maçtır. 20 dakika süren bir maçta, görme engelli sporcular birbirlerinin kalesine gol atmaya çalışıyor. Etkinliğimizde Spor Yöneticiliği 4'üncü sınıf öğrencilerimiz gözlerine görmelerini engelleyecek gözlük takarak, görme engelli sporcularımızda karşılıkla Goal Ball oynadı. En çok golü atan maçı kazanıyor. Böylece görme engelli sporcularımızla, yüksekokul bünyemizdeki sporcularımız birbirleriyle kaynaşmış oluyor."
Bir gün süren 4 maçın hepsini kazanan Görme Engelli Spor Kulübü'nün sporcularına çeşitli hediyeler verildi.

LK(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)