Görkem ÇANCI/ALANYA(Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Neşe-i Muhabbet Korosu'nun kurucuları tarafından, görme engellilerin katılacağı 'Engelsiz Mikrofon' adlı ses yarışmasının elemeleri, internet üzerinden yapıldı. 19 Haziran'da Alanya'da yapılacak yarışmaya 12 görme engelli katılmaya hak kazandı.
Alanya'da geçen Kasım ayında Ünal Ayaz tarafından kurulan Neşe-i Muhabbet Korosu, Türkiye'deki görme engelliler arasında ses yarışması düzenleyecek. Görme engelliler için hizmet veren bir internet sitesi üzerinden yapılan ve yaklaşık 100 engellinin katıldığı elemeler sonunda, 12 kişi yarışmaya katılmaya hak kazandı. Koro üyelerinden görme engelli Habibe Gülden Özdil'in önderliğinde yürütülen proje sonunda elde edilecek gelir, engelliler yararına kullanılacak.
İstanbul, Amasya, Diyarbakır, İzmir, Gaziantep, İskenderun, Isparta, Ankara ve Bursa'dan gelecek yarışmacıların katılacağı 'Engelsiz Mikrofon' adlı yarışma, 19 Haziran'da Alanya'da yapılacak.
METİN ŞENTÜRK'E RAKİP
Yarışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu ve yarışmacılar arasında görme engelli sanatçı Metin Şentürk'e rakip sesler bulunduğunu belirten proje sorumlusu ve görme engelli Habibe Gülden Özdil, "Biz engellilerin de niteliklerinin olduğunun artık bilinmesi, bizim de bu toplumda var olduğumuzun bilinmesi amacıyla düzenlenen bir yarışma. Yarışmaya talep çok fazla. Yaklaşık 100 kişi katıldı. Katılanlar arasında Metin Şentürk'e rakip sesler bile var. Farkındalık yaratmak adına yürüttüğümüz projeyi destekleyen insanlara teşekkür ediyorum" dedi.
FİNAL ALANYA'DA
Yaklaşık 30 kişiden oluşan koro üyeleriyle birlikte yapılan araştırmalar sonunda, projeye başladıklarını dile getiren Neşe-i Muhabbet Korosu kurucusu Ünal Ayaz ise "Bu projeyi Habibe hanım bize ilk getirdiğinde, koro arkadaşlarımızla çalışma içerisine girdik. Araştırdık ve Türkiye'de ilk olan bir çalışma olduğunu gözlemledik. Yarışmanın finali Alanya'da yapılacak ve buraya gelen yarışmacıların masrafları sponsorlarımız tarafından karşılanacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

GÇ(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)