Burak GEZEN/ÇANANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de görme engellilerin masör olmasını sağlayacak proje hazırlanarak 2014 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Güney Marmara Kalkına Ajansı'na teslim edildi.
Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi, üyelerinin masör olmasını sağlayacak bir proje hazırladı. Proje, Güney Marmara Kalkına Ajansı'nın, 2014 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na ofisine teslim edildi. Şube Başkanı İbrahim Batdal, ajansa geçen yıl sundukları 'Çağrı Merkezi Projesi'ni yüzde 100 başarıyla tamamladıklarını hatırlattı. Batdal, “Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı ve 544 saatlik bir eğitimi olan ilk görme engelli çağrı merkezi elemanı kursunu tamamlayan 12 üyemizi istihdam ettik. 8 kursiyerimiz de çeşitli firmalara başvuruda bulundu. Bu yıl yine dezavantajlı kesim için açılmış olan programa engellilerin topluma kazandırılmaları, tüketen değil üreten bireyler olarak öz güvenlerinin arttığı bir konuma gelebilmeleri amacıyla hazırladığımız ve katılan kursiyerlerimizin hepsinin istihdam edilecekleri projemizi yetkililere sunduk” dedi.
Toplam 100 bin liraya mal olan projenin kabul edilmesi halinde kursa katılacak 12 görme engellinin 608 saat eğitim alacağı bildirildi.

BG(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)