SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) okuyan görme engelli öğrenciler, yapay duvar tırmanışı yaptı. Görme engelli 3 öğrenci 10.5 metrelik yapay duvara tırmandı.
BESYO Öğretmenlik Bölümü son sınıf öğrencileri Abdullah Yüzer ve Kenan Yılmaz tarafından, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında görme engellilere yönelik, yapay duvar tırmanışı etkinliği düzenledi. BESYO Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelli Murat Yıldırım, Oğuz Akbulut ve Okan Namettepe sorumlu öğretim görevlisi Necip Bostancı'nın yönlendirmesi ile yapay duvara tırmandı. Öğrenciler tırmanışı başarıyla tamamladı.
Etkinlikle ilgili konuşan öğretim görevlisi Necip Bostancı, "Engelli öğrencilerimizin yapay duvar tırmanışlarını başarıyla sonuçlandırdık. Son derece memnunlar. Gayet güzel bir şekilde isteklerimize uyarak çalışmayı gerçekleştirdiler. Hedeflediğimiz yere kadar çıkma başarısını gösterdiler. Duvarımızın yüksekliği 10.5 metreydi. İki arkadaşımız 10.5'a ulaştı, bir tanesi de 8 metrede inmek istedi" dedi.
'AZİMLE HER İŞ YAPILIR'
Tırmanışı gerçekleştiren öğrencilerden Murat Yıldırım, "İlk kez denediğim bir tırmanıştı. Yüksek tırmanışta adrenalin, heyecan üst düzeydeydi. Çok güzel bir duyguydu. Engelli olsak da azmedildiği zaman her iş yapılır" diye konuştu. Tırmanış sonrasında öğrenciler Murat Yıldırım, Oğuz Akbulut ve Okan Namettepe'ye madalya verildi.