SİVAS'ta yaşayan yüzde 50 görme engelli Etem Osman Elbay, görücü usulüyle tanıştığı yüzde 70 görme engelli Hatun Hayran ile dünya evine girdi. Görme engelli çiftin nikahını Belediye Başkanı Doğan Ürgüp kıydı.
Tuzlugöl Mahallesi'nde oturan ve Sivas'ın Gürün ilçesindeki bir maden ocağında temizlik işçisi olarak çalışan 34 yaşındaki görme engelli Etem Osman Elbay, kendisi gibi görme engelli olan 34 yaşındaki Hatun Hayran ile görücü usulüyle tanıştı. 12 yaşında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yüzde 50 görme kaybı yaşayan Elbay, doğuştan yüzde 70 görme engelli Hayran ile birlikte evlenme kararı aldı. Bu mutlu günlerini anlamlandırmak isteyen çift, evlenmek için '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü seçti. Kent merkezindeki bir düğün salonunda gerçekleşen düğün töreni ile dünya evine giren çifti, aileleri ve dostları da yalnız bırakmadı. Çiftin nikahını ise Sivas Belediye Başkanı Doğan Ügrüp kıydı. Belediye Başkanı Ürgüp, görme engelli çifte mutluluklar dileyerek çeşitli hediyeler verdi. Aile cüzdanını aldıktan sonra dans ederek halay çeken çiftin oldukça heyecanlı olduğu görüldü.
Çok mutlu olduklarını belirten damat Osman Elbay, "Bugün engelliler günü, özellikle düğünün bugün olmasını istedik. Düğünümüzün olmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Diğer engelli arkadaşlarımda evde kalmasınlar, eve bağlanmasınlar, hayat her şeye rağmen devam ediyor. Biz konuştuk anlaştık, sonra nişan yaptık. Böyle anlamla bir günde de evlendik" dedi.
Hatun Hayran ise "Çok mutluyuz, çok sevinçiliyz. Allah herkese nasip etsin bu duyguyu" diye konuştu.