TOKAT'taki Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim gören görme engelli 16 yaşındaki Aleyna Er, müzikteki başarısıyla dikkat çekti. Er, kendisine halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu örnek aldığını söyledi.
Hakan- Nebahat Er çiftinin 2 çocuğundan Aleyna Er, görme engelli olarak Samsun'da dünyaya geldi. Aleyna'nın okul yaşına gelmesinin ardından Er çifti, Tokat'ta taşınarak kızlarını Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na kaydetti. Müziğe ilgi duyan Aleyna Er, bu nedenle ilköğretimini tamamladıktan sonra Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına katıldı. Okulun açtığı yetenek sınavında 70 kişi arasında 4'üncü olarak okula kayıt yaptırdı. Şu anda 11'inci sınıfta bulunan Er, başta bağlama olmak üzere bir çok müzik aletini kullanıyor.
AŞIK VEYSEL'İN YOLUNDA
Okul hayatında önce uyum sorunu yaşadığını ancak bunu ilerleyen zamanlarda aştığını belirten görme engelli Aleyna Er, "Sazım, sesimle Aşık Veysel'in 'kız versiyonu' olduğunu düşünüyorum. Geleceğin Aşık Veyseliyim ben" diyerek iddialı konuştu. Annesinin kendisine çok büyük yardımları olduğunu anlatan Aleyna Er, "Bağlama, flüt, piyano çalıyorum. Üniversite hayalim var. Üniversiteye birinci olarak girmek istiyorum" diye konuştu.
Kızlarının eğitimi için Tokat'a geldiklerini söyleyen anne Nebahat Er başarıları ile gurur duyduğunu söyledi.