MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan, 'Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında, meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 11 kadına eğitim imkanı sağlandı.
Datça Kaymakamı Hamdi Üncü’nün eşi Serap Üncü, okul idarecileri ve okul aile birliği yöneticilerinden oluşan Datçalı gönül elçileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, ilçede bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Gönül Elçileri Projesi’nin geçen yıl başlatıldığını hatırlatan Üncü, şunları söyledi:
“Proje çerçevesinde eğitimi yarım kalmış kadınlara ulaşmak, onların eğitimlerini tamamlatarak meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma başlattık. İlçemizde öncelikli olarak bir tarama çalışmasında bulunduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okullarda bir anket uygulandı. Öncelikle, hedef kitleyi belirlemeye çalıştık. Hedef kitleden ulaşabildiğimiz ve gerçekten bu eğitimi alacağına inandığımız 11 kadın belirlendi. Onlar için yeme-içme adı altında bir sınıf açıldı. Bu projenin hedef kitle olarak belirlediği diğer dezavatanjlı gruplar, yoksullar, engelliler, gaziler, şehit yakınları ve aileleriyle yaşlılar var. Bu dezavantajlı gruplara ulaşabilmek için öncelikli olarak sayımızı artırmanın gerektiği inancı ile her gönül elçisinin bir gönül elçisi daha bulması gerektiğine karar verdik. Projenin verimliliğini artırmak adına 5’er 6’şar kişilik gruplara ayrılıp, kendimize 1 yıllık çalışma planı belirledik. 1 yıl boyunca, ihtiyaç sahiplerine ulaşarak onlarla dayanışma içerisinde olacağız.”

MÇ(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)