AĞAOĞLU: MÜTEVAZI OLMAYA GEREK YOK
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki Montgomerie Maxx Royal Golf Club'de başlayan Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'na ilginin büyük olduğunu söyledi.
Dünyaca ünlü golfçüleri Türkiye'de ağırladıklarını belirten Ağaoğlu, organizasyonun dün geceden bu yana süren yağmur nedeniyle 3 saatlik gecikmeyle başladığını vurguladı. Bunun sorun olmadığını söyleyen Ahmet Ağaoğlu, “Oyuncular hava kararınca yarın sabah bıraktıkları yerden devam edecek. Bugün Justin, Henrik, Tiger güneş battığı için oyunu bitiremeyebilir. Yarın sabah erken saatte devem ederler" dedi.
HERKES ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR
Turnuvanın sorunsuz devam ettiğini belirten Ahmet Ağaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hiçbir sıkıntı yok. İlk defa böyle büyük bir organizasyon yapıyoruz. Herkes burada. 100'ün üzerinde yabancı basın mensubu akredite oldu. Müsabakalar 62 kamerayla takip ediliyor. 78 kilometre yayın kablosu döşendi. Bunlar kolay değil. Bu türlü büyük bir organizasyonda ilk deneyimimiz ama Allah'a şükür sabahtan beri hiçbir şikayet olmadı. Herkes övgüyle bahsediyor. Hiç kimsenin en ufak bir şikayeti yok. Hatta memnuniyetlerini dile getiriyorlar. İnşallah böyle devam eder."
'AVRUPA'DAKİ 1 NUMARALI TURNUVA'
Bu turnuva için mütevazı olamayacağını aktaran Ağaoğlu, şunları kaydetti:
“Ülkem adına konuşuyorum. Mütevazı olmaya gerek yok. Golf Avrupa'da 250 yıldır oynanan bir spor. 2013 yılı itibariyle hem katılım, hem para ödülü, hem de ülke olarak sağladığımız imkanlara bakıldığı zaman Avrupa kıtasındaki 1 numaralı turnuva. Tiger Woods faktörünü göz ardı etmemek lazım. Kazansa bile Duabi'ye gitmeyecek. Pazar günü oyununu bitirdikten sonra ABD'ye dönecek. Türkiye son 10 yılda çok farklı konuma geldi. 10 yıl önce birisi 'Tiger gelecek en büyük para ödüllü turnuvayı Türkiye'de organize edecekseniz' dese, bana hayalin ötesinde gelirdi. Böylesine ünlü golfçülerin buraya gelmesi Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Dışarıda çok büyük prestijimiz var."
TIGER WOODS HAYATINDAN MEMNUN
Turnuvanın direktöründen çok büyük övgüler aldıklarını da söyleyen Ahmet Ağaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Turnuva direktörünün bana sürekli söylediği bir söz var; 'Efsane oldunuz, Efsane oldunuz' deyip duruyor. Tiger Woods hayatından son derece memnun. Çok mutlu. Özellikle köprüde yapmış olduğu vuruş onu çok mutlu etti. Kendisini daha farklı hissettiğini belirtti. Tiger sıradan bir sporcu değil. Gittiği her yere katma değer katan bir isim. Türkiye'ye ikinci kez gelmekten çok mutlu. Önümüzdeki yıl 13-16 Kasım tarihlerinde yeniden aramızda olacak. Tiger'in köprü üzerinden yaptığı vuruş dünya gazetelerinde yer aldı. Roma Büyükelçimiz Hakkı Akil Bey'in söylediğine göre dün itibariyle spor gazetelerinde değil, siyasi ve politik gazetelerin birinci sayfalarında Tiger Woods yer aldı. Tiger'ın müsabakaya katkısı benim tahminim, artı yüzde 50 kattı. Yeryüzünde onun gibi ikinci bir sporcu yok. 3 yaşında golfe başlayan bir sporcudan bahsediyoruz. Şu an 39 yaşında. Dün kendisiyle konuştuğumuz zaman 'Ne kadar devam etmek istiyorsun' dediğimde, kendisine 55 yaşı hedef seçmiş. Bu demek ki dünya 15 sene daha Tiger Woods'u izleyecek."

SE(SU/CK)