Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - SAKARYA'nın Taraklı İlçesi'nde 6 yıl önce ihaleye çıkan ve köylülerin bağışladığı 200 dönümlük eski ceviz bahçesi üzerinde yapımına 2 yıl önce başlanan Aydınlar Göleti'nin tamamlanmasına  rağmen yapım hatasından dolayı su tutulamadığı öne sürüldü. Aydınlar köyü Muhtarı Şaban Tetik, derinliği 14 metre olması hesaplanan gölette su yüksekliği 80 santimi geçemediğini söyledi. Gölette 3'üncü kez onarım için çalışma başlatıldı.
Aydınlar Köyü Muhtarı Şaban Tetik, sulu tarım yapmak için 2008 yılında köylülerin gölet yapılması için 200 dönüm cevizliği Sakarya Özel İl İdare Müdürlüğü'ne verdiklerini söyledi. Tetik, 2011 yılında müteahhit firma tarafından yapımına başlanan ve 100 bin TL'ye mal olduğu belirtilen göletin aynı tarihte geçici kabulünun yapılmasından sonra su tutmaya başladığını belirterek şöyle dedi:
"Göletin derinliği 14 metre olacaktı. Ancak, hesap uygulamada tutmadı. Göletin su yüksekliği 80 santimi bile geçmedi. Kaçak varmış. Şikayet ettik. 'Bir şey yok' dediler. Aylarca gölette su kaçağı olduğunu anlatmaya çalıştık. Sonunda inandılar. Onarım yaptılar. Ancak yine gideremediler. Son olarak Özel İl İdare çalışma yapıyor. Temennimiz 6 yıl önce başlanan bu göletin bir an önce tamamlanması."
Göletteki sorun nedeniyle  Başbakanlığa da şikayette bulunduklarını ifade eden muhtar Tetik, göletin su tutmaması nedeniyle 6 yıldır bölgedeki suların boşa aktığını söyledi. Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri bu konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

ZT,AG(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)