BALYOZ Davası'nda 16 ile 20 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılan emekli ve muvazzafaf amiral, general, yüksek rütbeli subayların dün tahliye olmaları üzerine, onların ailelerinin oluşturduğu 'Vardiya bizde platformu'nun 90 haftadır sürdürdüğü 'Sessiz Çığlık' eylemi de sona erecek. Ancak yarın aileler Gölcük'te 91'inci hafta buluşmasında yine biraraya gelecek, bu buluşmaya sarbest kalan bazı subaylar da katılacak.
Donanma Komutanlığı'nın ana üssünün de bulunduğu Gölcük İlçesi'nde 90 hafta önce ilçe merkezindeki Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlatılan Vardiya Bizde Platformu'nun 'Sessiz Çığlık' eylemi, daha sonra parkta belediyenin düzenleme çalışması başlatması nedeniyle Değirmendere semtindeki Çınarlık Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Yaz kış demeden 90 haftadan beri bu buluşmayı gerçekleştiren tutukluların eş ve çocukları ile anne babaları, taşıdıkları pankartlarla da onların suçsuz olduklarını, kurulan kumpas nedeniyle esir edildiklerini vurgulamışlardı.
Bazı haftalar, cezaevlerindeki görüş nedeniyle katılım az olsa da her hafta bu buluşmayı gerçekleştiren Vardiya Bizle Platformu üyesi eş ve çocuklarla anne babalar, yarın yine Değirmendere çınarlık Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde biraraya gelecek. 91'inci kez gerçekleştirilecek bu buluşmaya, aileleri Gölcük'te bulunan ve serbest bırakılan subayların bir kısmının da katılacağı, bu son buluşmaya katılımın da çok yüksek olacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI