ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde engellilerin akülü araçlarını şarj edebilecekleri bir şarj istasyonu kuruldu. Belediye Başkanı MHP'li Yakup Odabaşı, yerli imalat olan istasyonda aynı anda 5 engellinin araçlarını şarj edebileceklerini söyledi.
Gölbaşı'nın Ankara Caddesi üzerinde 'Engelli Araç Şarj İstasyonu'ndaki ilk şarj işlemine Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da katıldı. Kapalı bir alanda yerli imalat olan istasyonda engelli vatandaşlar araçlarının bir günlük şarjını 20-25 dakika içinde yapabilecek. Başkan Odabaşı, istasyondan yararlanabilmeleri için gereken kullanım kartını engellilere kendisi verdi.
İstekte bulundukları şarj istasyonunun 2 aylık sürede açılmasından duydukları mutluluğu dile getiren engelliler, Başkan Odabaşı'na teşekkür edip, "Bu istasyon bizim için çok önemli. Başkanımızın müjdesini vermesinin üstünden daha iki ay geçmeden yapılması bizi çok mutlu etti. Çarşıda araçlarımızın şarjı bitince yolda kalıyorduk. Ama bu istasyon sayesinde artık araçlarımız yolda kalmayacak" diye konuştu.
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise engellilerin önündeki tüm engelleri aşmak için çalıştıklarını belirtirken, "Parklarımızı, kaldırımlarımızı onların rahat ulaşım sağlayabilmeleri için düzenliyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımıza açtığımız istasyonu dahil ettik, hepsine hayırlı olsun" dedi.