Osman URAS/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'da bu yıl 8'incisi düzenlenen Gökova Bisiklet Turu'na katılanlar, organizasyonun üçüncü gününde Bodrum'a ulaştı.
Türkiye'nin ilk kamplı bisiklet turu Gökova Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde, katılan yerli ve yabancı bisikletliler Bodrum'a ulaştı. Datça'dan feribotla Bodrum'a geçmeyi planlayan bisikletliler, Körmen Limanı'ndaki çalışmalar nedeniyle seferlere izin verilmemesi üzerine ahşap 2 gezi teknesi ile ilçeye gelebildi. Gümbet İskelesi'ndeki teknelerden inen bisikletliler, öğle yemeği için ilçe merkezine geçti. Akşam Bodrum'da kamp yapacak bisikletlilerin, yarın Milas'ın Ören Mahallesi'ne gitmek üzere yola çıkacağı belirtildi. Yaklaşık 275 kişilik grubu, ilçede Bodrum Bisiklet Kulübü üyeleri karşıladı. İlçe merkezini doğru pedal çeviren bisikletlilerin "Her yer Soma, her yer karanlık' sloganı attığı duyuldu.
Turu buruk bir havada geçirdiklerinin söyleyen Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, Soma'da yaşanan maden faciasında vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirtti. Uzun, şöyle dedi:
"Bu tur Türkiye'de pek çok tura öncülük etmiş bir tur. Muğla'dan başlayıp Akyaka üzerinden Marmaris Çubucak' a oradan da Datça'ya geldik. Şimdide Bodrum'dayız. Yarın yola çıkıp Milas Ören'e gideceğiz. Tur Akyaka'da tamamlanacak. 'Yollar hepimizin paylaşalım' diyoruz."

OU(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)