ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi açıklarında geçen cumartesi günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda konut için oturulamaz raporu verildi. Bunun üzerine adada bazı mahallelerde çadırlar kurulup vatandaşların barınma ihtiyacı için çözüm üretildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri, deprem sonrası Gökçeada İlçesi'nde yapılan ön hasar tespitte duvarları yıkılan, çatlaklar oluşan 50'den fazla konutta oturulmaması yönünde rapor verdi. Bu konutlarda yaşayanlar için Türk Kızılay'ı ve AFAD tarafından Çınarlı ve Fatih mahallelerine çadırlar kuruldu. İlçede onun üzerinde aile, kurulan çadırlarda yaşamını sürdürmeye başladı. Ancak çadırda kalan vatandaşlar elektrik, su ve tuvalet bulunmamasına tepki gösterdi.
BAŞKAN KONTEYNER İSTEDİ
Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşanan deprem felaketi ardından Gökçeada'da 50 civarında ev ağır hasarlı olarak tespit edildi. Bu evlerde kalan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunu ilk etapta otele yerleştirdik. Sonrasında otelde kalmak istemeyenler Kızılay'ın getirip kurduğu çadırlarda barınıyor. Fakat çadır alanlarıyla da ilgili vatandaşlarımızın mağduriyetleri var. Bunların giderilmesiyle alakalı kaymakamlıkla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda Van'da yaşanan deprem sonrası orada kullanılan konteynerlerden Gökçeada'ya da gönderilirse, yaz sezonuna girdiğimiz şu dönemde vatandaşlarımızın mağduriyetlerine karşı daha kalıcı bir çözüm olacağını düşünüyorum" dedi.

VB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)