ALANYA Belediyesi'nin düzenlediği 10'uncu Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali'nin 2'nci günündeki karşılaşmalarda başpehlivanlığı Osman Aynur kazandı.
Alanya'nın Gökbel Yaylası'nda düzenlenen festival, cumartesi günü off-road gösterisi ve Kubat konseriyle başladı. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın da katıldığı festivalin 2'nci gününde ise ağalık ihalesi, Alanyaspor'un isim sponsorluğu imza töreni ve güreş müsabakaları yapıldı.
MADALYALARI BAŞKAN YÜCEL VERDİ
Güreşlerde başpehlivanlık final mücadelesinde Osman Aynur ile Şaban Yılmaz karşılaştı. Yılmaz'ı mağlup eden Aynur, başpehlivan oldu. Başaltı kategorisinde Durmuş Altın, büyük ortada Dündar Şen, küçük orta büyükte Kadir Tuna, küçük orta küçükte Recep Duygulu, deste büyükte Cengizhan Şimşek, deste ortada Hasancan Güzeller, destek küçükte ise Hasan Karpuz birinciliği elde etti. Kürsüye çıkan güreşçilere madalyalarını, Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel verdi.
"10 YILDIR KATILIYORUM"
Başpehlivan Osman Aynur, Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali'ne 10 yıldır katıldığını belirterek, ata sporuna destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Yücel ise, şöyle konuştu:
"Daha önce Kestel Belediye başkanı olarak düzenlediğimiz bu festivali bu kez Alanya Belediyesi olarak düzenlemek nasip oldu. Hayatımda verdiğim her sözü yerine getirmeyi prensip edindim. Bu organizasyon da onlardan biriydi." 
Güreş ağalığı için 8 kişinin yarıştığı açık artırmayı ise 350 bin TL ile en yüksek teklifi veren ve geçen yıl da ağa seçilen işadamı Kerim Yılmaz kazandı.

FOTOĞRAFLI