MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde misafir olarak kaldığı kadın arkadaşının evinde rahatsızlanan 26 yaşındaki Habibe Aykaç, göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Aykaç’ın kesin ölüm nedenini yapılacak otopsi sonucu belirleneceği bildirildi.
Marmaris’teki bir otelde garson olarak çalışan Habibe Aykaç, sezon sozununda işsiz kalınca, otellerde güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşı 27 yaşındaki Fatma Topsakal’ın yanına geldi. Birlikte kalan iki arkadaş, sezon açılıncaya kadar çalışmak için doğal ürünler satan bir markette iş buldu. İşe başlayacak olmanın sevincini yaşayan iki arkadaştan Aykaç, dün öğlen saatlerinde göğsünde bir ağrı hissetmesine rağmen iddiaya göre arkadaşı Topsakal’ın ısrarlarına rağmen doktora gitmeyi kabul etmedi. Bugün saat 02.00 sıralarında fenalaşan Aykaç, arkadaşının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil servis ambulası ile Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç kadın, doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Aykaç’ın ölüm haberi arkadaşı Topsakal ve yakınlarını yasa boğdu. Bilinen hiçbir sağlık sorunu olmayan Aykaç’ın cesedi, savcının ölümünü şüpheli bulması üzerine otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Kızının dört ay önce eşinden boşandığını belirten gözü yaşlı baba Alifer Aykaç "Mutsuz bir evlilik yaptı. Boşanmanın ardından kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyordu. Bilinen hiçbir rahatsızlığı olmadığı için ani ölümü hepimizi yıktı" dedi.