Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - SULTANGAZİ Cebeci Mahallesi'nde dün göçük altında kalarak hayatını kaybeden 2 işçiden biri olan Erdem Çelikmen, Sultançiftliği Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Süleyman Akay ise yarın Giresun'da son yolculuğuna uğurlanacak.

40 yaşındaki kepçe operatörü Erdem Çelikmen için, Sultançiftliği Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Çelikman'ın naaşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, cenaze aracına konuldu. Erdem Çelikmen, Habipler Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"DAHA FAZLA KİŞİ ÖLEBİLİRDİ"

Göçük meydana geldiği sırada taş ocağında çalışan işçilerden Mustafa Kanek, gazetecilere olayı anlattı. Kanek, şunları söyledi:

“Yukarıya balçık çamur döküyorduk. Etrafını set ile kapatıyorduk. Fakat o balçık çamur o seti patlatmış ki, o anda zaten 10 saniyelik bir iş oldu, aşağıda bir kepçe ile bir kamyon kaldı. Balçık onları o anda içine almış. Biz olaydan sonra, etrafını temizleyerek onları çıkardık. Ancak iş işten geçmişti. Boğulmuşlardı, o anda ölmüşlerdi. Biz yukarıdan taş düşer diye korkuyorduk. Balçık düşeceği hiç aklımıza gelmedi. Allah'ın takdiri, ne diyeceksin. Bir önceki gün 3-4 kişi orada bekliyorduk. O zaman olsaydı, daha fazla kişi ölebilirdi."

Göçük sırasında ölen kamyon sürücüsü Süleyman Akay'ın cenazesi ise Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Sekü köyüne götürüldü. Akay, yarın köyünde yapılacak törenle toprağa verilecek.