Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,() Üsküdar Belediyesi'nin inşaatında sabah saatlerinde meydana gelen göçük nedeniyle bazı gecekondular yıkılmış, güvenlik amacıyla bazı binalar da boşaltılmıştı. Çökme sonucu mağdur olduğu belirten Naim Çelik, öğle saatlerinde de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldüğün öne sürdü. Çelik, “Saat 04.15 sıralarında büyük bir sarsıntı ve sesle uyandım. O sarsıntıyı deprem oluyor zannettim. İlk önce annemi dışarı çıkardım. Ondan sonra bağırmaya başladım. Deprem gibiydi, dışarıdan doğalgaz kokusu geliyordu" dedi.

"KAMERALARI EVİMİN ÖNÜNE GETİRİRKEN BENİ GÖZALTINA ALDILAR"
Olayla ilgili basın mensuplarına bilgi verdiğini söyleyen Çelik, “Kameraları evimin önüne getirirken beni gözaltına aldılar. Çevik kuvvet tarafından Doğancılar Polis Karakolu'na götürüldüm. Neden; kameraları getirmişiz, kameralara söylemişiz, yıkılan yerleri kameralara göstermişiz. Bu bağlamda mağdur durumdayım.
Şu anda evime kardeşlerimi, annemi ve babamı sokamıyorum. En ufak sarsıntıda o sarı bina yıkılacak. Gerekenin yapılmasını Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan ve milletvekillerinden arz ediyorum" diye konuştu.

"KÖTÜ BİR MUAMELEYLE KARŞI KARŞIYA KALINIYOR"
CHP Milletvekili Mahmut Tanal da “Buradaki vahametin boyutunu halka anlatma, bilgilenme ve öğrenme hakkı için mücadele ederken, teşekkür edilmesi gerekirken, bunun karşılığına karakola alınıyor. Kötü bir muameleyle karşı karşıya kalınıyor. Bu zihniyeti de kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
Polis yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Çelik huzursuzluk çıkarıp güvenlik şeridini ihlal ettiği için ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

(FOTOĞRAF)