İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, 2011 yılında, 23 girişimci kadının biraraya gelerek kurdukları 'Ödemiş Yöresi Kadın Çevre İşletme Kooperatifi', üyelerine ekonomik özgürlüklerini kazandırmaya devam ediyor.
Girişimci kadınlar, el işleri, takılar, yöre yemeklerinden sonra şimdi de Ödemiş Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği Umur Bey Mahallesi Mesçi Çıkmazı’ndaki iki katlı binada, 14 kadın, öğretmen Semra Akgün yönetiminde, haftanın 4 günü, 10 tezgahta, Ödemiş çarşafı, ipek mendil, fularlık kumaş dokumaya başladı.
Ödemiş Yöresi Kadın Çevre İşletme Kooperatifi ortaklardan Yasemin Oğul, geliştirdikleri 'İpekle Geleceğini Doku Projesi' hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nın kabul ettiği İpekle Geleceğini Doku Projesi için 108 bin 844 liralık hibe aldık. Kozalardan kendi ipeğimizi elde ettik. 10 tezgahımızda 15 kursiyerle Ödemiş çarşafı, ipek mendil, fularlık kumaş dokumaya başladık. Ödemiş Belediyesi Huzur Evi’nden ve Kadın Sığınma Evi’nden sipariş aldık. Ödemiş Yıldız Kent Arşiv Müzesi’ndeki reyonumuzda da satış yapıyoruz. Üretimimiz arttıkça dış piyasaya açılacağız. Daha çok üretim yapıp, daha fazla kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra “Mahalleden Kente Kadın Dostu Ödemiş Projesi’ için de Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Birimi’nden aldığımız 7 bin 600 liralık hibeyle 160’dan fazla kadına cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, sağlık hizmetleri ve kentsel hizmetler konusunda eğitimler verdik. Eğitimlerimiz sürüyor."