GİRESUN Emek ve Demokrasi Platformu polisin dün eylem yapmak isteyen öğrencileri gözaltına almasını protesto etmek amacıyla yürüyüş yapıp, basın açıklamasında bulundu.
Debboy mevkinde toplanan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, sloganlar eşliğinde  Gazi Caddesinden yürüyerek Atatürk Meydanına geldi. Emek ve Demokrasi Platformu adına yapılan açıklamayı okuyan Sevgi Özgan Mısırcı, iktidarın Gezi direnişi sonrasında baskıcı ve otoriter uygulamalarını daha da artırdığını belirterek, "Siyasal iktidar ve onun emrindeki güvenlik güçleri demokratik tepkiyi şiddetle bastırmaya çalışmakta ya da  2911 sayılı yasayı gerekçe göstererek davalar açmakta, baskıcı yaklaşımını hukuku da kullanarak sürdürmektedir" deyip, dün eylem yapmak isteyen Giresun Üniversitesi öğrecisi 12 kişinin gözaltına alınmasını hatırlatarak kınadı.
Giresun Üniversitesi öğrencilerinin kendilerine yönelik uygulamaları basın açıklaması ve sokak tiyatrosu gösterisi ile kamuoyuna anlatmak istediklerini vurgulayan Mısırcı şunları söyledi: "Anayasamız ve uluslararası sözleşmeler tarafından güvence altına alınmış haklarını kullanmak isteyen öğrencileri polis kanunsuz biçimde gözaltına aldı. Anayasa ve uluslararası sözleşmeler emniyet güçleri tarafından çiğnendi. Açıkça Anayasa suçu işlendi. Giresun Emek ve Demokrasi güçleri olarak bu tutumu kınıyoruz. Görevli tüm güvenlik güçleri ve bu emri veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."
Dün yaşanan olaylarda gözaltına alınan, gece de serbest bırakılan Giresun Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi Gür Urhan, "Başbakan’ın kızlı erkekli açıklamalarına, Bakan Suat Kılıç’ın da evlenen öğrencilerin kredi borçlarını silecekleri yönündeki sözlerine tiyatro gösterisi ile yaklaşmak istedik. Ancak polisin sert tutumu sonucu gözaltına alındık. Bu bir baskı politikasıdır. Bu Erdoğan’ın kendinden olmayanı ötekileştirmesi çabasıdır. Erdoğan’ın evde oturan yüzde ellisi olmaktansa öteki olmayı kabul ediyoruz. Erdoğan’ın yüzde ellisi sokakta kadınları dövüyor, öldürüyor, küçük çocuklara tecavüz ediyor. Biz öğrenci kolektifleri olarak bu adi suçların bir parçası olmayacağız. Bizler haklı davasında öğrencilerin mücadelesini sonunca kadar savunacağız” dedi. Açıklamaların ardından slogan atan grup daha sonra dağıldı.