GİRESUN Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda halkın kullanımına sunulan ‘Sokak Kütüphanesi’ özellikle öğrencilerin ilgisini çekiyor. ‘Benim Görüşüm’ adıyla açılan bölümle de halkın talepleri alınıyor.
‘Kitap ve Oyuncak Kumbarası’ ile Türkiye genelinde ilgi çeken Giresun Belediyesi, bu projenin devamı olarak da ‘Sokak Kütüphanesi’ projesini hayata geçirdi. Halktan büyük ilgi gören kütüphanede, her kesime yönelik kitap, günlük gazete ve dergiler bulunduruluyor.
Bu proje ile bir ilke daha imza atmanın gururunu taşıdıklarını belirten Giresun Belediye Başkanı CHP'li Kerim Aksu, şunları söyledi:
“İkinci AR-GE çalışması olarak hayata geçirdiğimiz ‘Sokak Kütüphanesi’nin tıpkı ‘Kitap ve Oyuncak Kumbarası’ gibi Türkiye’ye örnek olmasını bekliyorum. Eğitsel olarak ilk projemiz olan ‘Kitap ve Oyuncak Kumbarası’nın devamı olarak hazırlanan bu projemizde de kumbaraya gelen ve burada biriken kitapları ‘Sokak Kütüphanesi’ ile tekrar kitapseverler ile buluşturuyoruz. Böylelikle kumbarada biriken bilgi, ‘Sokak Kütüphanesi’ ile tekrar öğrenmek isteyen halkımızın hizmetine sunulmaktadır. Sokak kütüphanemizde vatandaşlarımız gün içerisinde görevlimiz vasıtasıyla alacağı kitapları, ister kütüphane çevresinde isterse de alıp evinde işyerinde okuyarak tekrar iade edebilir.”
"BENİM GÖRÜŞÜM"
Başkan Kerim Aksu, vatandaşların Giresun ve belediyenin çalışmaları ile ilgili görüşlerini dile getirmesi için Atatürk Meydanı’na ‘Benim Görüşüm’ adlı bir bölüm daha açarak halkın özgürce görüşlerini dile getirmesini sağladıklarını vurguladı.
Vatandaşın belediye ve Giresun ile ilgili tüm görüş ve düşüncelerini özgürce yazabileceği bir ortam oluşturduklarını belirten Başkan Aksu, “Vatandaşlarımızdan gelen öneri, istek ve taleplerin çözüme ulaştırılması noktasında bu bölümün bizlere yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu şehri, bu şehrin insanları ile birlikte yönetmeyi en büyük sorumluluk olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.