Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa), () - MANİSA’nın Turgutlu İlçesi’nde, belediyenin dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişi izdihama neden oldu. Muhalefet partileri bunun seçim öncesinde etik olmadığını ileri sürerken, AK Parti’den Turgutlu’da tekrar aday gösterilen mevcut başkan Serhat Orhan ise bu yardımları yılın 365 günü yaptıklarını söyledi.
Turgutlu Belediyesi’nin dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişinden almak isteyen dar gelirliler, birbirleriyle yarıştı. Saat 06.00’dan itibaren dağıtımın yapılacağı belediyenin zemin katındaki otoparkta toplananlar izdihama neden oldu. Kapalı otoparkta havasızlık nedeniyle sıkıntılı anlar geçiren vatandaşlar arasında zaman zaman sıra tartışmaları yaşandı. Belediyenin özel güvenlik görevlileri izdihamı önlemek için çabalasa da yetersiz kaldı. Dağıtılan gıda fişlerinden alanlar büyük sevinç yaşarken, bazı siyasetçiler belediyenin seçim öncesinde gıda yardımı fişi dağıtmasını etik bulmadı.
CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, seçim arifesinde bu yapılanın yanlış olduğunu belirtip, “Ayrıca da etik değil. AK Parti’den tekrar aday olan Belediye Başkanı Serhat Orhan, duygusal davranıyor. Serhat Bey, seçimi kaybedeceğini anladığı için bu davranış biçimine girdi. Serhat Bey, panik halinde. Manisa milletvekiliz Hasan Ören, yapılan bu yardım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak” dedi.
Gıda fişi dağıtılmasına karşı olmadıklarını belirten MHP İlçe Başkanı Sedat Kutlu ise “Karşı olduğumuz konu, bu fişlerin adaletsiz dağıtılması ve bu olayın seçim arifesinde yapılması. Bizim yaptığımız araştırmada bazı kişilerin aldıkları gıda fişi karşılığında alkol alıp ertesi gün yine giderek fiş almasıdır. Bu iddialı bir sözdür. Biz buna isyan ediyoruz. İnanıyoruz ki gıda fişi alanlar bunun cevabını sandıkta verecektir. Çünkü vatandaşlarımız fiş alırken mahçup oluyorlar. Onların gururlarıyla oynanıyor. Bu nedenle o garibanlar sandıkda gerekli cevapı verecektir. Yapılanı etik bulmuyoruz” diye konuştu.
'YILIN 365 GÜNÜ BU YARDIMI YAPIYORUZ'
AK Parti’den Turgutlu’da tekrar belediye başkanlığı için aday gösterilen Serhat Orhan ise gıda yardımı fişi dağıtmalarının bugüne mahsus olmadığını belirtip, “Dar gelirli vatandaşlarımız Turgutlu içinde belirlediğimiz işyerlerinden paketlerini alabilirler. Hem esnaf kazansın hem de vatandaşımız sebeplensin. Turgutlu Belediyesi, bu uygulamayı 10 yıldır yapıyor. yapıyor. Belediyemiz 365 gün dar gelirli vatandaşımızın arkasındadır. Bu olay bugüne mahsus değil” dedi.

DÇ (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)