Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da, Gezi olayları nedeniyle tutuklu yargılanan ve sorgularında kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği yönünde sorular yöneltilen 5 kişi için 'cezaevinde üşemesinler' diye örülen kırmızı atkılar, gençlerin hepsi çıktıktan sonra bugün teslim edildi.
Gezi olayları nedeniyle Antalya'da ilk davada tutuklanan Fecri Ataseven ve Umut Baran ile ikinci davada tutuklanan Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz ve Murat Sezgin için 'cezaevinde üşemesinler' diye 5 gönüllü annenin ördüğü kırmızı atkılar, bugün Antalya Halkevi'nde gençlere verildi.
Mustafa Cihan Yılmaz, Murat Sezgin ve Umut Baran'ın şehir dışında oldukları için katılamadığı törende Antalya Halkevi Başkanı Ayten Ceyhan, cezaevinde kaloriferler yanmadığı için gençlere kırmızı atkı ördüklerini, bu rengi de sorguda kırmızı fuların sosyalizmin simgesi olarak gösterilmesi ve suç sayılması nedeniyle seçtiklerini söyledi. Ceyhan, cezaevi yönetiminin teslim etmeyeceği düşüncesiyle gönderilmeyen kırmızı atkıları çıktıkları zaman vermeyi kararlaştırdıklarını ve bugün sahiplerine verdiklerini belirtti.
Törende atkıları ören gönüllü anneler, Ayşe Deniz Karacagil ile Fecri Ataseven'e atkılarını boyunlarına sardı. Katılamayanların atkıları ise davanın avukatı Hakan Evcin'e teslim edildi.
Etkinlikte Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, ayrıca Ali İsmail Korkmaz'a adanan Magusa Limanı isimli türkü seslendirildi. Gezi sürecinde tüm renklerin sembolü olduklarını belirten 'Kırmızı Fularlı Kız' Ayşe Deniz Karacagil de cezaevinde renk konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)