GEZİ Parkı direnişi eylemlerine destek ve gösterilerde 7 kişinin yaşamını yitirmesi Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, oturma eylemiyle protesto edildi.
Bodrum Gezi Dayanışması Platformu üyesi 8 kişi, 14 haftadır devam ettikleri sessiz protestolarını Belediye Meydanı’nda bugün de devam etti. Üzerinde ölenlerin isimleri ve 'Adalet İstiyoruz - We want justice' yazılı pankart etrafında oturan platform üyeleri, bir süre bu şekilde bekledi. Platform üyelerinin protestosunu turistlerde ilgiyle izledi.
Oturma eyleminin ardından platform adına bir açıklama yapan Yüksel Ergen, "Sırf demokratik hak ve taleplerini dile getirdikleri için acımasızca 7 genci öldürenlerden hesap sorulmadıkça, bu tür faşist uygulamalar ve baskılar durmadıkça eşlemlerimiz sürmeye devam edecek. Bodrum’da yerel seçimler öncesinde platform olarak bağımsız aday ve meclis adayları çıkarmaya karar verdik. Önümüzdeki iki hafta içerisinde bu adayları açıklayacağız" dedi. Yaklaşık bir saat süren eylemin ardından platform üyeleri sessizce dağıldı.
Eylemlerin gelecek haftadan itibaren her cumartesi günü 12.00-13.00 saatleri arasında devam edeceği belirtildi.