GAZİANTEP- Kilis Tabipler Odası Genel Sekreteri Mehmet Çetin, Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ve 26 üyenin hukuksuzca gözaltına alındığını belirterek, doktorların perşembe günü İstanbul Adliyesi'nde yargılanacağını söyledi.
Oda binasında basın açıklaması yapan Mehmet Çetin, Gezi Parkı eylemleri sırasında aralarında bulunan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu'nun da olduğu 26 doktorun yargılanacağını söyledi. Perşembe günü İstanbul Adliyesi'nde görülecek olan davanın gerçekliği olmadığını ifade eden Çetin, "Taksim Dayanışması’ndan suç örgütü çıkarmaya çalışarak kendi hukuksuzluklarının üzerini örtmeye çalışanlara açıklıkla ve bir kez daha sesleniyoruz, hiçbir yargılamanın ya da mahkeme kararının bu tarihsel gerçekliği değiştirme şansı yoktur" dedi.
Açılan davayı "zorlama dava" olarak nitelendiren Çetin, "Gezi ve Haziran direnişi bu ülkenin demokrasi ve özgürlük talebindeki kararlılığın tarihsel kanıtı, aydınlık geleceği için umuttur. Taksim dayanışması suç örgütü değil, doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür. Hiçbir hukuki kanıt olmadan, tamamen polis tarafından uydurulmuş fezlekelere dayanarak hazırlanan savcılık iddianamesi iki kez reddedildi. Ancak siyasi iktidarın Taksim Dayanışması'ndan suç örgütü yaratma konusundaki ısrarlı çabası sonucu olarak 3'üncü iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Taksim Dayanışması suç örgütü değil, doğasına ve kentine sahip çıkarak onurlu bir yaşam kurmaya çalışanların özgürlük mücadelesinin dayanışma örgütüdür" diye konuştu.

EB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)