BATMAN'ın Gercüş İlçesi'nde, Eğitim Sen'in düzenlediği 'Kürt sözlü edebiyatında Dengbejlik' panelinin Kürtçe hazırlanan ve ilçenin çeşitli noktalarına asılan afişleri için, İlçe Emniyet Amirliği tarafından önce 5 sendika yöneticisine bin 500'er lira para cezası kesildi. Daha sonra bu ceza sadece yöneticiye  bin 500 lira olarak değiştirildi. Cezayı ödemeyeceklerini belirten sendika yöneticileri,  yargıda itiraz etmeye hazırlanıyor.
Gercüş'te Eğitim-Sen temsilciliği tarafından, 29 Eylül tarihinde düzenlenen, 'Kürt sözlü edebiyatında Dengbejlik' paneli için hazırlanan Kürtçe afişler ilçedeki çeşitli noktalara asıldı. İlçe Emniyet Amirliği afişlerin izinsiz asıldığı gerekçesiyle sendikanın 5 yöneticisine bin 500'er lira para cezası kesti. Daha sonra ceza sadece yönetici Ramazan Kavak'a bin 500 lira olarak değiştirildi.
SENDİKADAN TEPKİ
Gercüş Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, para cezasına tepki gösterilerek şöyle denildi:
"29 Eylül 2013 tarihinde yaptığımız 'Kürt sözlü edebiyatında Dengbejlik' adlı panelimize ait olan afişlere, Gercüş Emniyet Amirliği tarafından izinsiz afiş astığımıza dair ceza kesilmiştir. Afiş asılan yerlerin tamamı özel şahıslara ait iş yerleri olup, hepsinden izin alarak afişlerimizi astığımızı altını çizerek belirtmek istiyoruz. Kürt edebiyatında önemli bir yer taşıyan Dengbejlik üzerine olan etkinliğimizin Kürtçe hazırlanan afişlerine kesilen bu ceza, Kürt diline ve kültürüne karşı geliştirilen asimilasyonun, halen ciddi bir şekilde devam ettiğinin bir göstergesidir. Kürt dilinin devlet üniversitelerinde ve Tv kanallarında konuşulduğu bir dönemde, Kürtçe etkinliğimize ceza kesilmesi paradoksu, ülkenin geleceği açısından bizleri kaygılandırmaktadır."
Gercüş Eğitim Sen Temsilciliği yöneticileri, hem Batman merkezde hem de Gercüş'te sendikalarına yönelik cezai işlem yapıldığını belirterek, bu cezaları ödemeyip yargıya gideceklerini söyledi