Marmara Denizi'nde patlak veren fırtına nedeniyle Avşa adası - Yenikapı seferini yapan İDO'ya ait Feribot, fırtınanın yol açtığı dalgalarla boğuştu. Feribottaki yolcular büyük panik yaşarken bazı yolcular ise fenalık geçirdi.



Marmara Denizi'nde patlak veren fırtına nedeniyle içerisinde yaklaşık 400 yolcu bulunan Avşa adası - Yenikapı seferini yapan İDO'ya ait Hezarfen Ahmet Çelebi isimli feribot 17.30'da adadan ayrılan feribot, fırtınanın yol açtığı dalgalarla boğuştu. Bu sırada feribotun yolcuları arasında ciddi panik yaşandı. Yolculardan bazıları fenalık geçirdi, bazı yolcuların sağlık durumları bozuldu, aralarında kusanlar oldu. Panik yaşayan yolcuları can yeleklerini giydi. Bu sırada feribottan yapılan anonsla feribotun fırtına nedeniyle Büyükçekmece’ye yönlendirileceği anonsu yapıldı. Fırtınanın etkisini kaybetmesiyle beraber Feribot yeniden yeniden Yenikapı’ya doğru yönlendirildi Yenikapı’ya yanaşan feribottan inen yolculardan bazıları olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atlamadığı görüldü.





“ AİLEMİ ARADIM HELALLİK İSTEDİM”



Yolculardan Hikmet Demirdöven ise şunları söyledi. “ Adeta ölümle dans ettik . Bindiğimden beri sürekli salavat getirdim. Resmen ölümden döndüm. Ailemi aradım ailemden helallik bile aldım. İnsanlar kriz geçirdi. İçerde kusanlar oldu bayılanlar oldu, kriz geçirenler oldu. Aranızda doktor var mı diye soruyorlardı. Ama feribotta doktor yoktur. Böyle bir sorumsuzluk yok. “ dedi.



“ ÇOCUĞUM İÇİN ÇOK KORKTUK”



Ebru Özkalaycı ise şunları söyledi. “ Bayağı uzun bir süre feribotta kaldık. Dua ettik. Çocuk da genelde uyudu ve kustu. Ama biz onlar için çok korktuk. En azından sağ sağlim geldik” dedi.



“ FERİBOT DEVRİLECEK SANDIM”



Ağlayarak yaşananları anlatan bir yolcu ise “ Feribot devrilecek diye çok korktuk. Çok sallandık, feribotun altı vurdu, üstü vurdu. Çok korktuk” dedi.



Başka bir yolcu ise “ Feribotta sağlık ekibi yoktu. Bildiğin çocuklarla ölümden döndük. Bayılanlar, kusanlar oldu. Bu olay anlatılmaz yaşanır” dedi.





(FOTOĞRAFLI)