KESK üye ve yöneticilerinin yargılandığı dava öncesi destek için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde oturma eylemi yapmak isteyen gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. Grup biber gazlı müdahaleye rağmen oturma eylemine devam etti. Polis daha sonra grubun adliyenin 'C' kapısı önünde açıklama yapmasına izin verdi.
29'u tutuklu 56 KESK üye ve yöneticisi hakkında 'örgüt üyesi' oldukları gerekçesiyle açılan ve bugün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek dava öncesinde KESK üyeleri Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı 'C' kapısı önünde toplandı.
Adliyenin 'C' kapısı önünde oturma eylemi yapmak isteyen gruba, polis müdahale etti. Polis önce yerde oturan ve kolkola girerek birbirine kenetlenen grup üyelerini teker teker almak istedi. Grubun direnmesi üzerine polis gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. Ancak grup biber gazlı müdahaleye rağmen oturma eylemine devam etti. Polis daha sonra grubun adliyenin 'C' kapısı önünde açıklama yapmasına izin verdi.
"TUTUKLANAN DEVRİMCİ MEMURLAR SERBEST BIRAKILSIN"
Grup adına açıklama yapan Gökçe Uluada, 19 Şubat 2013'de 'devrimci vatansever' memurların gözaltına alındığını belirterek, 'devrimci memurların 11 aydır tutuklu olduğunu' söyledi. Hükümeti eleştiren Uluada, "Bağımsız yargı diye bir şey yoktur. Recep Tayyip Erdoğan karar verilir, mahkemeler kararı uygular. Uygulamazsa savcıların ve hakimlerin yerleri değiştirilir. AKP'nin gerçek yüzü yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gün yüzüne çıkmıştır. 32 devrimci memur toplamda 56 olmak üzere Bilal Erdoğan'ın yargılamayan mahkemelerde bugün yargılanacaklardır. Tutuklanan devrimci memurlar serbest bırakılsın" dedi. Grup basın açıklamasının ardından adliyenin karşısında bulunan alana geçti. Grubun buradaki bekleyişi devam ediyor.
"BOYUN EYMEDİK, EYMEMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ"
Müdahale olmadan önce adliyenin karşısındaki alanda basın açıklaması yapan KESK Başkanı Lami Özgen ise KESK'e yönelik operasyonları ve açılan davayı eleştirdi. "Arkadaşlarımız haksız hukuksuz bir şekilde yargılanmakta ve tutuklanmakta" diyen Özgen, "İddianamede isnat edilen bütün suçlar bizim sendikal eylem ve etkinliklerimizdir. Piknikten tutun tatile kadar sendika toplantılarına kadar hepsi suç unsuru haline getirilmiş bir iddianame illegal örgüt üyeliği noktasında arkadaşlarımız 11 aydır haksız hukuksuz ve peşinen cezalandırma amacıyla cezaevinde tutulmaktadır. Bu baskılara boyun eğmedik, eğmemeye de devam edeceğiz" diye konuştu.