LEVENT'teki İsrail Başkonsolosluğu'nun önü yine eylemlere sahne oldu. Başkonsolosluğun bulunduğu plaza önünde toplanan kalabalık, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatını protesto etti. Gruptan bazı kişiler İsrail bayrağı ve kukla yaktı. Polis ile eylemciler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Dün gündüz saatlerinden itibaren İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plaza önünde toplanmaya başlayan gruplar, akşam saatlerinde de sloganlar atarak İsrail'i protesto etti. Eylemcilerden bazıları yere bez serip, ikindi namazını sokak ortasında kıldı. İftar saatinin gelmesiyle birlikte grup üyeleri yere sofra kurarak iftarlarını açtı. İftar saatinin ardından plaza önünde toplananların sayısı daha da arttı. İsrail aleyhine slogan atan eylemcilerden yere savurdukları İsrail bayrağını ve Benyamin Netanyahu'nun resminin bulunduğu bir kuklayı yaktı. Bazı göstericiler ise plaza tarafına yumurta ve taş atarken, diğer eylemciler kol kola zincir oluşturarak engel olmaya çalıştı. Bu arada yüzünü bezle kapatan bir kişi ile diğer eylemciler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Göstericilerden bazıları plaza önündeki polis barikatını tekmelerle açmaya çalışırken, polis grubun üzerine TOMA ile tazyikli su sıktı. Gerginlik bir süre sonra sona erdi.

TAKSİCİLERDEN İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM

İsrail Başkonsolosluğu önünde devam eden İsrail karşıtı eylemlere taksiciler de destek verdi. İstanbul'un çeşitli noktalarından gece saatlerinde toplanan çok sayıda taksici, araçlarıyla İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plaza önünde geldi. Taksilerine Türk bayrağı asarak ve korna çalarak İsrail'e tepkilerini gösteren taksiciler, bir süre sonra bina önünde açıklama yaptı. Taksiciler adına konuşan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırıları kınamak için toplandıklarını belirterek, "Birilerinin buna dur demesi lazım. Dünyanın uyuduğu bu saatte taksici arkadaşlarımız olarak ayaktayız. Zalimin karşısında mazlumun yanındayız. Filistinli kardeşlerimizin acısına ortak olmak istiyoruz ve İsrail'in yapmış olduğu bu devlet terörünü kınıyoruz. Sadece İsrail'in yapmış olduğu devlet terörü değil, buna sessiz kalan bütün dünya devletlerini de dünya milletlerini de kınıyoruz. Çünkü dünyanın gözü önünde bugün Filistin'de vahşet uygulanıyor, çocuklar ve kadınlar öldürülüyor tamamen masum sivil halk öldürülüyor. Buna bugün kim sessiz kalıyorsa, dilsiz şeytan olduğuna inanıyoruz. Taksici arkadaşlarımızla biz bugün buraya tarafımız belli olsun diye geldik. Mazlumun yanındayız, zalimin karşısındayız" dedi. Basın açıklamasının ardından taksiciler plaza önünden olaysız şekilde dağıldı. Polisin ve göstericilerin konsolosluk önündeki bekleyişi sürüyor.