Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'daki 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, PKK'nın 6 yıl önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu yakınlarındaki Bayraktepe’ye düzenlediği baskınında 14 silah arkadaşı ile  birlikte şehit düşen 39 yaşındaki Piyade Uzman Çavşut Cahit Yıldırım'ın eşi Cezminur Yıldırım'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in 18 Mart'ta düzenlenecek olan Şehitler Günü etkinliği için gönderdiği davetiyeyi verdi. 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu, eşi Perihan Başoğlu ile birlikte merkez Palandöken İlçesi'nde bulunan Solakzade Mahallesi'nde Çamlıbel Apartmanı'na giderek 3 Ekim 2008 tarihinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın evinde gitti. Başoğlu, çiftini şehit eşi Cezminur Yıldırım ile kızı, 13 yaşındaki Senasu Yıldırım karşıladı. Korgeneral Kamil Başoğlu, Cezminur Yıldırım'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davetini iletti.
Kahraman şehitlerin aziz hatırasını yad etmek için Cezminur Yıldırım ile kızı Senasu'yu 17-19 Mart 2014 günleri arasında Ankara'da düzenlenecek 'Şehitler Günü' etkinliklerinde görmek istediklerini belirten Korgeneral Kamil Başoğlu, şehit uzman çavuşun kızları Senasu ve 10 yaşındaki Nazlıcan'a kol saati, oğlu 7 yaşındaki Furkan'a uzaktan kumandalı oyuncak otomobil hediye etti. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in daveti karşısında çok mutlu olduklarını belirten 40 yaşındaki Cezminur Yıldırım, şöyle dedi:
"Çok heyecanlandık. Kolordu Komutanımız ve eşinin evimize kadar gelip bizzat davetiyeyi vermesi bizi çok mutlu etti. Ankara'daki törene büyük kızım Senasu ile birlikte katılacağım."
Hayatta iken iyi anlaştığı ve sevdiği babasını çok özlediğini söyleyen Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Aydın Doğan İlkokulu 7'nci sınıf öğrencisi Senasu Yıldırım, "Kardeşim Nazlıcan ile aynı okuldayız. Furkan ise, Özel Güneş İlkokulu'nda okuyor. Kardeşlerimle birlikte babamızın eksikliğini yaşıyoruz. Babam şehit düştüğünde 8 yaşındaydım. Kendisine doyamadan bizi ayırdılar. Kardeşlerime göre ben çok şanslıyım. Onunla 8 yıl geçirdim ve çok iyi anlaşıyorduk" diye konuştu.
Tİ(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)