Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - GENÇLİK ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, cemaat yurtlarından ayrılan gençleri istekleri doğrultusunda devlet yurtlarına aldıklarını söyleyerek, "Şu an kapasitemiz yeterli ve bu dolana kadar devam edecek. Bundan sonrası için de kamunun imkanları var, misafirhaneleri, pansiyonları, tesisleri var" dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, basın toplantısı düzenledi. Bolu'ya yapılacak spor tesisleriyle ilgili bilgiler veren Yılmaz, Karaçayır Mahallesi'nde spor salonu inşaatının devam ettiğini belirterek, "15 milyon 900 bin TL'lik bir yatırım var. 2015 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Ayrıca bölgede gençlik merkezi ve olimpik yüzme havuzu olacak. Toplam yatırım maliyeti de 134 milyon 888 bin TL. Yapılacak yatırımların ardından Bolu kamp takımlarının gözdesi haline gelecek. Büyük organizasyonlar planlanıyor" diye konuştu.
Yılmaz, "Cemaat yurtlarından atılan kaç öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara yerleştirildi" sorusunu ise şöyle yanıtladı:
"Şu anda kesin bir rakam yok, olay daha çok yeni. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Önce yurtlar açıldığında dolar, sonra 3-4 öğrenci bir araya gelip ev tutup çıkarlar ve boşalmalar meydana gelir. Türkiye çapındaki illerdeki yurtlarda boşluklarımız var. Şu an yurtlardan atılan olabilir yada memnun olmayan olabilir. Ayrılıp bize başvuran öğrencileri biz şu an alıyoruz. Şu an kapasitemiz yeterli ve bu dolana kadar devam edecek. Bundan sonrası için de kamunun imkanları var, misafirhaneleri, pansiyonları, tesisleri var. Buralarda misafir etmeye devam edeceğiz. Şu ana kadar net bir rakam olmadığı için söyleyeceklerimiz aldatıcı olur."

MY,TB(MÇ/SS) (FOTOĞRAFLI)