SİNOP Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından yeni yılda çocukları sevindirmek için hazırlanan, 'Bir dilek de sen tut' projesi renkli görüntülere sahne oldu.
Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri yılbaşına özel hazırladıkları ilginç proje ile yeni yılda çocuklara umut oldu. Uğur Mumcu Meydanı'nda bulunan bir çam ağacını ışıklandırıp süsleyerek yılbaşı ağacı haline dönüştüren gençler, astıkları afiş ile çocukların ad, soyad ve telefon numaraları ile birlikte yeni yıl dileklerini yazarak dilek kutusuna atmasını sağladı. Yılbaşı ağacına ulaşamayan hasta ve engelli çocukları da unutmayan gençler, hazırladıkları dilek kutusu ile engelsiz yaşam bakım ve rehabilitasyon merkezindeki çocukların ayağına giderek yeni yıl dileklerini aldı. Daha sonra gençlik meclisi üyeleri dilek kutuları açılarak kutu içindeki makul seviyedeki dilekler gerçekleştirmek için esnaflardan ve işadamlarından yardım topladı. Çocukların yeni yıl dileklerini gerçekleştirmek için esnafı dolaşarak projelerini anlatan gençlere vatandaşlardan da destek geldi.
Yeni umutlarla beklenen yeni yılda çocukları sevindirmek isteyen gençlerin, başlattıkları bu proje ile çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de beğenisini kazandı. 31 Aralık Salı günü düzenleyecekleri organizasyonla dilek kutusuna dileğini yazan bütün çocukların makul seviyedeki dileklerini gerçekleştireceklerini söyleyen Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Önder, "Her bireyin yeni yıla girerken yeni dilekleri yeni istekleri var. Biz de yeni yıla girerken bunu karşılamak için küçük kardeşlerimizin dileklerini toplamaya karar verdik. Onların umutlarına yardımcı olmaya çalıştık. Bunun için de bir dilek de sen tut projesini gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında şehrin ortasındaki çam ağacını süsledik ve altına bir dilek kutusu koyduk. Bu dileklerin temin edilmesinde şehrimizin esnaflarından büyüklerinden yardım topluyoruz ve halkımızı projemize destek vermeye davet ediyoruz" dedi.